Любопитно 14.12.2021 11:32 Снимка: ДНЕС+
Как да си приготвим и съхраняваме чеснова паста
Настанат ли хладните месеци и вирусните инфекции зачестяват. А от деца знаем, че храната е особено важна за това как се справяме с тях. И една от съставките, които безотказно се препоръчва при простудни заболявания, е чесънът.
Освен в ястия обаче, можем да го консумираме и под формата на чеснова паста.
Тя е най-бързият начин да добавим чесън към което и да блюдо - от сос за салата до мариноване на месо. Ние лично я обожаваме върху препечени филийки. The Kitchn ни предлагат най-бързият и ефективен начин да я приготвим.
Той се базира на книгата с рецепти на Джулия Тършън. Тя казва, че приготвя тази паста два-три пъти в годината, а в останалото време не й се налага да чисти и реже на дребно чесън, защото вече има заготовка.
Именно заради това първоначалната работа по приготвянето е малко в повече. Джулия съветва да си пуснем филм и да започнем да белим скилидки чесън - колкото повече, толкова по-добре. След това ги пускаме в блендер и добавяме зехтин до получаването на гладка кремообразна смес.
Готовата смес слагаме в силиконова форма, замразяваме, след което режем на кубчета и прибираме в контейнери отново във фризера. След това сме готови всеки път, когато ни потрябва чесън за някое ястие./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 2.10939 |
GBP | 1 | 2.35062 |
RON | 10 | 3.92997 |
TRY | 100 | 5.43683 |
USD | 1 | 1.87844 |
Последни новини
- 21:22 Хороскоп за вторник, 26 ноември 2024 г.
- 19:41 Задържаха над 300 мигранти в пустиня в Либия
- 19:29 Туристически кораб потъна в Червено море, 17 са в неизвестност
- 19:15 Румънският премиер отпада от надпреварата за президент
- 19:02 В САЩ виждат Хонконг като център за нарушения на американските санкции
- 18:49 Проливни дъждове увеличават страданията в Газа
- 18:36 Слави Трифонов: Борисов премиер, Атанасов шеф на НС - твърдо не!
- 18:24 Доналд Тръмп гони трансджендър войниците от американската армия